Bridge logo

Verdediging tegen een (conventionele) 1 opening

Crash - Scaramuzzie versie - Deze variant van de Crash conventie, ook wel Altered Crash genoemd, wordt toegeschreven aan Roberto Scaramuzzi. Deze versie van de Crash conventie is aangepast als verdediging tegen een convetionele sterke opening.
Crash - gemodificeerd - De oorsprong van deze conventie is onbekend. Deze versie van de Crash conventie wordt(werd) in Engeland gebruikt en is(was) daar erg populair en werd pas veel later in Amerika gepubliceerd. De conventie wordt veel gebruikt in combinatie met de TWERB (Two-Way Exclusion Relay Bidding) conventie.
Crash - Transfer - De bedoeling van deze Transfer versie van de Crash conventie is om de sterkere hand leider te maken.
Hudson 1SA volgbod - Deze conventie wordt toegeschreven aan Robert R. Hudson.
Het is een verdedigende methode ontwikkeld nadat de tegenpartij dan wel conventioneel of natuurlijk op 1-niveau de bieding opent.
IDAK, IDAC en Wonder Biedingen - Dit is een verdedigende methode tegen een convetionele sterke 1 opening. IDAK is een afkorting van Instant Destroyer And Killer, en IDAC staat voor Instant Destruction Against a Club.
Indien niet kwetsbaar wordt IDAK of IDAC gebruikt. Indien wel kwetsbaar worden de Wonder Biedingen gebruikt.
Mathe tegen 1 - Deze verdedigende conventionele methode is bedacht door Lewis L. Mathe. Ook heeft hij de Mathe Vraagbiedingen bedacht.
De Mathe conventionele biedingen worden meestal geboden direct na de sterke conventionele 1 opening, maar kunnen ook gebruikt worden na een negatief 1 antwoord van de partner van de 1 openaar.
Super Crash - De eerste publicatie over de Super Crash conventie verscheen in augustus 1986 in het Bridge World magazine (W. D. Bennion).
De conventie wer ontwikkeld door Charles Galloway. Net deze variant op de originele Crash conventie kan na een forcing 1 opening een 1-kleuren, 2-kleuren en een 3-kleuren spel getoond worden.
Truscott Tegen 1 - Deze methode is ontwikkeld door Alan Fraser Truscott. Met deze verdedigende conventie kan een 1- en 2-kleurenspel getoond worden. In de conventie worden ook Sprongbiedingen gebruikt welke een lang 1-kleurenspel beloven in de geboden kleur plus de kleur direct boven de geboden kleur.
Whirlwind - Geen idee waar de conventie vandaan komt, maar hij wordt gebruikt na een conventionele forcing 1 opening.